30 november 2009

Ghinzu, 28/11/09 Magdalenazaal, Brugge













The final fist before the whole arm.

Zaterdag was een topdag op muziekniveau. Wij waren een van de gelukkigen die een ticket hadden voor het optreden van dit vlijmscherpe quintet. Ghinzu is een band die niet aan referenties ontbreekt. Radiohead, Biffy Clyro, Tool, Battles, de waalse Deus maar dan 10x beter, af en toe wat Muse-invloeden en zo kunnen we wel nog even doorgaan. Dit doen we helaas niet, Ghinzu staat er, een monster op zich dat niet vraagt om vergeleken te worden.
Deze Waalse band is ondertussen toe aan hun 3e album, 'Mirror Mirror' en kreeg hierbij hulp van de producers van Placebo, The Libertines en Klaxons. Ligt het aan ons dat wij voordien bitter weinig over hen hoorden? Het antwoord blijven we schuldig. Zou het communautaire gezeik hier voor iets tussen zitten? Het verbaast ons absoluut niets dat ze in Wallonië en Frankrijk zo razend populair zijn.
John 'Stargasm' en zijn kompanen bezorgden ons meerdere malen een music orgasm. Hun bijzonder open en strakke setting blaasde ons volledig weg. Hun ervaring werd weerspiegeld in foutloze en mooi uitgedokterde nummers. Met een speelse arrogantie hadden ze voortdurend interactie met het publiek. Wij waren verkocht. Dit is dus wat Tom Barman met zijn goddelijke band al die jaren aan het proberen was.
Na het melancholische 'Mother Allegra' volgden 'Mirror mirror' en 'Cold Love', 2 extreem goeie nummers. Ook 'Dragon', 'Do you Read me', 'Take it easy' en het prachtige 'Blow' zijn zeker het vermelden waard. Playlist voor de geinteresseerden (vide infra).

Danku Ghinzu, zonder twijfel de beste Belgische band van het moment.

























































myspace (foto1: @Zenith, foto2: Sven Jacobs, foto34: TM)

4 opmerkingen:

  1. Since wanneer is Brussel een deel van Wallonie?
    ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moesten ze al die show achterwege laten, ja...
    Prima set tot aan twist & shout en van dan af pijlsnel bergaf. Ontgoochelend :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  3. thx voor de reacties!
    Goed om te horen dat ze dus nóg beter kunnen dan zaterdag.
    Dat belooft! :)

    BeantwoordenVerwijderen