1 maart 2008

Lady Linn and her magnificent seven - Here we go again

Enkele bevoorrechten onder ons zullen Lady Linn aka Lien De Greef misschien nog kennen van haar schitterende zangprestaties bij Bolchi en Skeemz. Helaas kreeg onze favoriete belgische zangeres bij deze bands niet echt de kans om full credits voor haar talenten te ontvangen. Wij zijn er echter van overtuigd dat zij met deze formatie vele harten zal veroveren en -waarom niet- een internationale furore kan realiseren!

The Lady en haar zeven kameraden zijn duidelijk fans van de betere jazzy pop en soulswing uit de jaren '50 en '60. We horen een symbiose tussen intrinsieke meeslepende jazzy baslijnen met extrinsieke opzwepende blazers, voeg hierbij nog de prachtige stem van ons madam en uptempo, doch meesterlijk doordacht slagwerk en u kunt nog maar 1 iets zeggen: "Here we go again...".
Onze persoonlijke voorkeur voor best track is 'I don't wanna dance'. Dit is en faite een cover van Eddy Grant, een Bob Marley-derivaat als het ware, wat nog eens aantoont dat deze bezetting haar roots in zeer uiteenlopende genres heeft. Leuk detail: na het laatste nummer 'Here we go again' is er een hidden track waarop beatboxchamp Roxorloops de stem van Lady Linn vervolledigt met de nodige boom ts tjak ts boom ts tjak... .
Last.fm - Official website

3 opmerkingen:

  1. even opmerken dat lady linn and her magnificent seven niet enkel fan zijn van jazz uit de jaren 50 en 60 maar vooral uit de jaren 20 en 30, daar zij voor zij deze debuutcd uitbrachten altijd jazznummers uit die jaren coverden. Ik heb zelf menig optreden gezien en kan bevestigen dat ze werkelijk subliem zijn!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad, zeer de moeite. De CD is ondertussen ook al gekocht :)

    BeantwoordenVerwijderen