2 december 2007

QuiOui. 1/12. Het Entrepot

>QuiOui is ontstaan als een electronicaproject van Wim Slabbinck een tijdje terug. Na het rondselen van enkele muzikanten wordt deze laptopelektronika en sampling live gecombineerd met xylofoon, rhodes, saxofoon, gitaren, percussie. Resultaat: gevoelige, harmonieuze en melancholische elektronica die live een meesterlijk geheel vormt.

Deze band behaalde onder andere een derde plaats in de 'LABO de LUX' wedstrijd van Luc Janssen op Canvas. Hierdoor misten ze op een haar na een plaats op pukkelpop. Eerder dit jaar speelden ze samen met Coldcut in het depot in Leuven.

Wij kregen gisteren de kans om hen aan het werk te zien in de finale van Westtalent in het entrepot in Brugge. Niettegenstaande het feit dat ze met een 2e plaats (en 750€) naar huis gingen waren ze voor ons de meest interessante ontdekking van de avond.
Voor alle liefhebbers van bands als Trentemöller, Koop, Nathan Fake, Bonobo, Amon tobin etc. is dit ongetwijfeld een noodzakelijke verruiming van hun muzikaal arsenaal.

Momenteel nog niet hier, maar enkel te beluisteren via hun Myspace en via Last.fm.

3 opmerkingen:

  1. ik zie toch minder gelijkenissen met nathan fake...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. merci voor de review jongens!

    ik wil juist nog even opmerken dat de bandversies die we spelen op onze livesets nog niet online staan. In de loop van december komt daar verandering in, dus nog even geduld, bitte!

    wim
    QuiOui

    BeantwoordenVerwijderen
  3. de bandversies staan online!

    check www.myspace.com/quioui

    BeantwoordenVerwijderen