11 december 2007

Favoriete ontdekkingen 2007

Het jaar nadert stilaan haar einde, dus zal u binnenkort opnieuw met een resem eindejaarslijstjes om de oren worden geslaan. Wij kunnen natuurlijk niet achterblijven - daarom zorgen we dat we anderen voor zijn. Tom en Rein selecteren elk vijf bands die ons voor het eerst ter ore kwamen in 2007 en ons bij zullen blijven. Vandaag start Rein met zijn lijstje.

1. Kammerflimmer Kollektief
Tegenwoordig lopen we nogal wild van Kammerflimmer Kollektief. Ze brengen ambient met stevige wortels binnen de jazz. De free-jazz improvisaties van de saxofoon komen perfect tot hun recht binnen de sfeer die het Kollektief creëert. Eén van de beste vermengingen van jazz en elektronische muziek die we ooit hoorden.
Homepage - Last.fm - MySpace

2. The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble
Ze passeerden al eerder de revue, maar we konden het niet laten om The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble nog eens te vermelden. Donkere jazz met een vleugje ambient en een snuifje post-rock. Een recept volledig naar onze smaak gemaakt! Ondanks de rust steekt de muziek boordevol ideeën.
Homepage - Last.fm - MySpace

3. Murcof
Waarschijnlijk moet u van dit genre houden om Murcof te kunnen appreciëren. Wij omarmen de muziek van Fernando Corona alvast met onze beide armen. Minimalistische electronica en klassieke muziek versmelten tot één indrukwekkend geluid. Laat u echter vooral betoveren door het samenspel tussen stilte en geluid. In februari samen met Machinefabriek te bewonderen op het Artefact Festival in het Stuk in Leuven.
Homepage - Last.fm - MySpace


4. Xela
Xela brengt electronica die balanceert tussen post-rock en experimentele muziek. John Twells, het brein achter Xela, bracht ondertussen reeds 3 cd's uit. Hiervan onthouden we vooral 'The Dead Sea', een conceptalbum over zombies die de zee over willen steken en daarom een schip attackeren. Muziek die voor zichzelf spreekt en klinkt alsof ze geschreven is als soundtrack voor een film.
Homepage - Last.fm


5. Na enig twijfelen viel de keuze niet op Patrick Watson (we zinderen nog steeds na van hun subliem concert in het Depot), maar opteerden we voor Two Gallants. Aanstekelijke folk uit San Fransisco, die wel eens durft over te slaan in sterke rock en ons met momenten stiekem doet dromen van een Irish Pub. Dit jaar brachten ze hun derde, titelloze album uit. Hier leest u meer..

Homepage - Last.fm - MySpace

Geen opmerkingen:

Een reactie posten