27 november 2007

iLIKETRAiNS + Cecilia::eyes (26/11 Rotonde)

Het leek eeuwen geleden dat we nog in de Rotonde in Brussel geweest waren, maar maandag was het een goeie gelegenheid om ons nog eens richting het magische halfrond te verplaatsen.

We houden van stipte organisaties, en dit had cecilia::eyes blijkbaar vernomen want toen we arriveerden waren ze al goed op dreef. Deze band dompelde ons meteen onder in typische post-rock, die af en toe wat monotoon dreigde te worden. Gelukkig zorgde de drummer voor het compenserende effect door middel van originele ritmes en overgangen. Invloeden als 65daysofstatic leken hierdoor niet veraf.

Homepage - Last.fm - MySpace
iLIKETRAiNS is duidelijk een band die diepgang in hun performance willen brengen. Dit deden ze onder andere door hun thema te visualiseren met een live bestuurde videoprojectie. Ze namen ons mee naar donkere werelden van oorlog, rampscenario's en dergelijke meer. De sfeer die ze onder de koepel van de rotonde creëerden was hiervoor dan ook de perfecte lokatie.
We genoten van de uitgekiende don caballero-achtige opbouw en de diepe stem van de zanger die ons bij momenten aan Interpol deed denken. Het was een zeer intens concert waarbij ze zo hard tekeer gingen dat een van ons er zelfs een bloedneus aan over hield. De trompet was een opmerkelijke en geslaagde toevoeging aan het post-rockgeheel, maar bleef misschien nog iets te veel op de achtergrond. Volgens ons zou een occasionele free-jazz improvisatie van de trompettist - zoals The Cinematic Orchestra vaak in hun muziek toepast - een mooie toevoeging zijn.

Een fijn concert, in een prachtige zaal, van een band die haar live-reputatie alle eer aan deed.

Homepage - Last.fm - MySpace

1 opmerking:

  1. Wat vonden jullie dan van de stem van Dave Martin (zanger) ?

    BeantwoordenVerwijderen