18 februari 2008

ARTEFACT (Leuven, Stuk, 12-17 februari), deel 2


Vrijdag maakten we ons op voor een avondje dubstep. De avond werd geopend met een dj-set, die we zeer konden smaken. Een mooie compilatie van dubstepnummers die perfect in elkaar werd gemixed. Een mc maakte het plaatje volledig en hoewel mc’s naar onze ervaring vaak weinig toevoegen aan het geheel bood deze mc echt een extra aan de set. Hierna werd Shackleton aangekondigd, die nogal techno-achtig begon, maar al snel overschakelde naar het genre waarvoor we gekomen waren. De nummers van Shackleton klonken apart niet opvallend, maar hij bracht een mooi geheel, met enkele pareltjes van nummers die heerlijk in elkaar gemixed werden. De set van Shakleton duurde echter veel te lang. Geef deze meneer drie kwartier en hij maakt er een fantastische avond van, geef hem langer en hij gaat vervelen.

Homepage Shackleton


Als headliner was Milanese geprogrammeerd, één van de meer prominentere namen in het dubstepwereldje. Milanese toont de meer woeste en ruw-botte kant van dubstep. Na vrijdag hebben wij het gevoel dat Milanese zelf ook een beetje meer aan die kant thuishoort maar dat zal wel duidelijk worden als u verderleest.
Wie het werk van Milanese wat kent, kan zich al inbeelden hoe hij zijn set begon: hard genoeg om de stoom uit onze oren te laten komen. Hij bracht vooral nummers van zijn laatse album "Adapt". Zelf hadden we "Dead Man Walking" liever in de originele versie gehoord ipv een herwerkte versie (die nog altijd goed is maar niet meer zo maagstompend als het origineel).

Na een paar nummers stopte Milanese plots, zette de muziek stil en begon te roepen naar het publiek. Wat hij zei, verstonden wij niet echt goed want we stonden achter hem. Het enige wat we eruit verstonden is: "com'on you people, start shaking your bodies or i want play anymore" (met een serieus brits accent). Hierop kreeg hij een enthousiast boegeroep wanneer hij toch maar besloot om verder te spelen. Wijzelf vonden niet dat er nu zo weinig immobiliteit was in de zaal. Zelf stonden we er natuurlijk bij als versteende feniksen maar dit was enkel om u later van een nog beter en accurater verslag te kunnen voorzien.


Milanese speelde dus gelukkig verder en bracht een dubstepremix van Timbaland "The Way I Are" en daarna een lekker hard en vooral goed nummer dat meer neigde naar drill'n bass en breakcore dan naar dubstep. Waarbij hij luidkeels brulde "Coming out soon"; wij kijken
knarsentandend ernaar uit.

Maar dan toonde Milanese zich van zijn slechtste kant. Hij stopte nogmaals zijn muziek, riep op "to fucking dance" en kreeg daarop weer een luid boegeroep te horen. Eén iemand naast ons (die wel al bezig was aan zijn 2de of 3de joint, wij raakten de tel kwijt door de indringende geur) begon zelf constant "DUBSTEP, DUBSTEP, STEPDUB" te roepen. Milanese was het leuvense publiek beu, duwde op "play" en liet nog 2 tracks horen door gewoon zijn eigen cd af te spelen. Waarop de man zelf vertrok.
Het werd nog lachwekkender nadat die 2 nummers waren afgespeeld want dan was Milanese' liveset ook gedaan waarna een mc mocht oproepen tot "make some noise voor milanese". De man kreeg het nog gedaan ook.

MySpace Milanese

Daarna volgde nog een dj-set maar die vonden wij niet zo goed. We vonden dat er niet echt veel gemixt werd en de 3 mc’s die rondliepen konden niet echt veel toevoegen in tegenstelling tot de eerste dj-set. Na een half uurtje vertrokken we dan ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten