18 februari 2008

ARTEFACT (Leuven, Stuk, 12-17 februari), deel 1


De afgelopen dagen liepen we het Stuk plat voor Artefact. We kozen drie opeenvolgende muzikale avonden uit het rijk gevulde festivalprogramma. Om het verslag enigszins leesbaar te houden, splitsen we het op in drie posts.

De kunstinstallatie op het binnenplein van het Stuk vormde een mooie constante doorheen het festival. Elke dag gingen we als rasechte ramptoeristen ter plaatste kijken hoe het gesteld was met het auto-ongeluk. Neen, er vielen geen slachtoffers, deze kunstinstallatie van Jonathan Schipper vertraagt de tijd zodat we twee auto’s in uiterste slow-motion zien botsen.

Donderdag beten Benjamin Brunn en Kim Hiorthoy de spits af. Het was vooral voor deze laatste dat we op post waren, maar we wouden toch ook iets van Brunn meepikken. Volgens de site van het Stuk is deze Duitser onbekend en dus ook onbemind. Hij bracht degelijke, trage techno, die we eigenlijk liever zouden tegenkomen terwijl we nippen van een cocktail in een lounge-bar. Net als de bijhorende visualisaties was het allemaal mooi afgewerkt, maar op het einde werd het net iets te veel van hetzelfde. Een decennium geleden had Brunn hoge toppen gescheerd met zijn muziek, maar donderdag klonk het helaas wat gedateerd.

Homepage Brunn - MySpace

We kunnen Kim Hiorthoy alvast een all-rounder noemen: naast filmmaker, designer en fotograaf is deze man ook muzikant. Hij begon zijn optreden zoals we hem van zijn cd Melke kennen: een sfeervol, uniek geluid dat moeilijk binnen een genre valt te stoppen. Daarna verbaasde hij ons al snel door hard uit de hoek te komen: Hiorthoy had zich duidelijk voorgenomen om er een feestje van te maken. Zijn stevige, maar toch melodische techno kon ons zeker bekoren.

Doordat we reeds twee dagen geveld waren door koorts, waren we spijtig genoeg te ziek om het volledige concert uit te zitten, waardoor het niet mogelijk is om hier een uitgebreid beeld van het optreden te schetsen.

Tot slot dank aan de jongeman met de rode broek: uw dansstijl heeft ons een hilarische avond bezorgd!

Homepage platenlabel Hiorthoy - MySpace

Geen opmerkingen:

Een reactie posten