13 oktober 2007

Broken Social Scene Presents Kevin Drew


Dinsdag vertrokken we met torenhoge verwachtingen naar The Cinematic Orchestra, maar donderdag wisten we niet wat we op ons bord zouden krijgen. Broken Social Scene kent dezer dagen immers een ongewone opstelling. Net als Buena Vista Social Club, stelt de band nummers centraal die geschreven zijn door de groepsleden. Kevin Drew, centraal genie van de band, mag de spits afbijten.

Een zekere ‘Gentleman Reg mocht helaas het voorprogramma verzorgen. De licht nichterige stem van Anthony & The Johnsons kunnen we ongelooflijk smaken, maar deze mens was ons te veel van het goede. Toen hij ons de gay art-house pornofilm Shortbus als tip meegaf wisten we het zeker.
Op zich had hij een goede stem en stak er potentieel in zijn nummers, maar hij verknoeide het met verve. Bovendien speelde hij amper live: de meeste muziek was immers vooraf ingespeeld.

Officiële site
- MySpace

Na Gentleman Reg volgde de soundcheck. We vonden dit een vreemde timing en eerlijk gezegd kwam het wat onprofessioneel over. Maar het moet gezegd, de klank was in orde!

Dan was het eindelijk de beurt aan Kevin Drew en zijn confraters om ons te overtuigen. Hij opende wat studentikoos met een ‘banana song’ die de zaal moest meezingen, maar reeds van het eerstvolgende nummer stonden we met open mond te kijken.
Kevin Drew is de geniale wirwar die we van hem gewoon zijn niet verloren. De drummer trok een strak tempo dat ons deed denken aan Bloc Party, waardoor we ons zeker niet verloren in die verwarring. We hoorden post-rock, waarop naadloos heel wat andere stijlen werden geënt. De muzikanten riepen onder andere de herinnering aan klassieke rock in ons op. Door de unieke combinatie van instrumenten en de verassende timing klonk hun muziek bij momenten ook psychedelisch.
Kevin Drew heeft een prachtige stem die ons een aantal keer aan Bono van U2 deed denken. We hebben het niet zo voor die laatste mens, maar Kevin Drew zong zo goed dat we er voor even in slaagden de wereldvrede met Bono te bewaren.
Een geslaagd concert van een zeer volwassen band.

Officiële site - MySpace

2 opmerkingen:

  1. "Op zich had hij een goede stem en stak er potentieel in zijn nummers, maar hij verknoeide het met verve. Bovendien speelde hij amper live: de meeste muziek was immers vooraf ingespeeld."

    Sta me toe daar toch even op te reageren. Na een tijdje viel Gentleman Reg wel wat in herhaling, maar ik denk dat we hem niet kunnen betichten van muzikale onkunde. Het was goed uitgevoerd en met veel gevoel gespeeld, dus ik weet niet wat te verstaan onder "verknoeien", hoor.

    En het is niet omdat de man een Loop-pedaal gebruikt, dat alles van tevoren opgenomen is. Je kan met zo'n ding namelijk ook LIVE loops creëren en afspelen. Dat is niet zo simpel, ik heb zelf namelijk ook zo'n ding. Vergeef hem dus die (ocharme) twee loopjes die hij van tevoren al opgeslagen had.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vooreerst bedankt voor uw reactie.

    Hij heeft inderdaad wat geëxperimenteerd met zijn loop-pedaal, maar dit bleef dan ook bij 1 nummer. Daarnaast hoorden we bij meerdere nummers dat de muziek praktisch volledig vooraf opgenomen was. De solo's die hij hierop speelde waren naar onze mening iets te oppervlakkig.

    Rein en Tom

    BeantwoordenVerwijderen