16 oktober 2007

Tip: DeVotchKa


Ons lievelingskwartet stuurt reeds tien lentes haar klanken de wereld in. Hoog tijd om hen van onder het stof der onbekendheid te halen.

Zelf raakten we twee jaar geleden onder de indruk van hun show in het voorprogramma van The Dresden Dolls. Op één moment brachten ze ons oog in oog met de vijand in een film van Ennio Morricone, even later plots op een feest middenin de Balkan. Net zoals in een droom ontstond plots logica tussen deze losse verbanden: DeVotchKa brengt verschillende werelddelen naadloos bij elkaar.
De makers van de prent Little Miss Sunshine raakten net als ons betoverd tijdens één van hun concerten. Ze bombardeerden de muziek van de band prompt tot hun volgende soundtrack. Liefhebbers van een luchtige film krijgen hier gratis een turbo-overzicht van DeVotchKa’s oeuvre boven op. Spijtig genoeg werd de muziek wat slordig ingepast.

Homepage - MySpace - Last.fm

Fans zullen mogelijk eveneens in zwijm vallen voor Andrew Bird en zijn project Andrew Bird’s Bowl of Fire. Deze man weet naast zijn viool ook ons te bespelen. En net als DeVotchKa brengt Beirut een nieuwe dimensie binnen de Balkan muziek. Eén man steekt achter dit project. Nachten volksmuziek met de plaatselijke bevolking weerspiegelt hij op zijn eentje in een geheel dat als een heus orkest klinkt…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten